Menu

7 ting du skal være opmærksom på i Microsoft Advertising

Nicoline Svendgaard Author

Ligesom Google Ads er Microsoft Ads også en vigtig investering af tid og penge. Der er mange små tiltag du bør lave og vedligeholde før dine kampagner er fuld ud optimeret.

Derfor har vi samlet en liste med 7 ting du skal være opmærksomhed på i Microsoft Advertising.

1. Microsoft Quality Score

Hvis du vil presse spend i bund og få mest for dine penge kan du smide Microsoft Quality Score på dine kolonner for Kampagner, Ad Groups og søgeord, hvilket giver dig en meget god indikator for hvor høj kvalitet du arbejder med. Når du har en Quality Score på 10/10 sparer du en god del penge for hvert klik, ca 30 % i de fleste brancher og i nogle få kan du spare 100-1000 % per klik.

Måden Microsoft Ads måler Quality Score er gennem:

 • CTR
 • Ad Relevance
 • Landing Page Experience.

Disse betyder lige så meget som dit bud, man kan ikke få første annonce position, hvis ikke din Quality Score er minimum 7.

 • Når du importerer fra Google ads

  Når du importerer dine kampagner fra Google, så sæt dig ned og kig alle de avancerede importindstillinger igennem, hvis ikke du gør det, kan du lige så godt bygge det hele op fra bunden selv. 

  Der er mange små indstillinger som er “tjekket” allerede og som ingen betydning for din performance har, men så er der også tjekbokse som har stor betydning for din fremtidige optimering. En fejl som næsten alle laver er eksempelvis at sige den skal re-importere Google Ads ind hver uge eller måned, og dermed overskrive de ændringer du har lavet. Det ødelægger dine chancer for at optimere mod dit Microsoft Ads Audience. I stedet skal du jo selvfølgelig vælge, at den skal opdatere dine kampagner med nye ting, så som nye ads, søgeord og billeder og bibeholde de ændringer du har lavet over det sidste lange stykke tid. 

2. Performance Max import

Importér dine Pmax kampagner ind og skift kampagnetype til den mest dominerende Ad type.

Så hold øje, tjek hvilken kampagne type du får og optimere den efter det.

3. Location targeting tjekboks

Ligesom Google Ads har Microsoft også en boks, der lader folk uden for din valgte zone se dine Ads.

Dette virker dog mere ekstremt i Microsoft Ads, og vores erfaring at man spilder en masse penge på årsbasis hvis man ikke siger “Target only”.

4. Audience ads

Audience ads er også kendt som Native Ads. Disse annoncer vises på Outlook og MSN + Bing startside. Dette var i lang tid Microsofts svar på Google Display, og er til stadighed en dårlig feature. Hvis du vil have en konkret hurtig tanke på det, hvor ofte kigger du på annoncer når du sidder og kigger på din Outlook mail, eller på Bings startside. Chancen er at dit svar er aldrig selv hvis du brugte Bing regulært. Det er også tilfældet for langt størstedelen af Bing brugerne. Audience Ads er per default slået til, og Microsoft Ads vælger selv et billede, som systemet estimerer vil passe godt til din forretning, hvilket betyder at du kan potentielt få et rigtig godt billede, men det er også meget sandsynligt at du får et billede der er meget dårligt. Meningen er at Audience ads ikke burde have en betydning for din kampagnes Quality score, da Audience Ads altid har en dårlig CTR, men har siden erfaret at klikprisen falder efter man har fjernet Audience ads fra kampagnen. Så min anbefaling er at sige “Decrease bid increase” med 100 %. I Microsoft Ads Editor kan du skrive -100 % og det gør det samme.

5. Demographics

Når du skal bruge demografi til at målrette dine annoncer, kan du med fordel bruge LinkedIn Targeting i Microsoft Ads. Du kan gennem denne sektion vælge industri, firma og jobstilling.

Så hvis du sælger kontorartikler til større virksomheder, kan du fx målrette dine annoncer til

 • +100 medarbejdere
 • Kontorassisent, Office Manager, receptionist, Executive Assistant osv...
 • Eller endda målrette specifikke virksomheder

Microsoft anser også ændring i bud på specifikke personer og grupper som en måde at indikere relevans, som får din kampagne og Adgroup Quality Score til at stige.

6. Conversion tracking

Konverteringssporing kan sættes op gennem Google Tag Manager, det tager kun et kort øjeblik og du skal bruge det til alt optimering. Når du har styr på det, er det hurtigt at få det hele sat op.

7. Remarketing

Det er altid en god ide at have en remarketing kampagne, hvor vi sætter ind på de mennesker vi formoder har en interesse i produktet. Men for selve remarketing setup, anbefaler vi at give den 90 dage at samle brugere i. Det virker måske som lang tid, men Bing har en højere gennemsnitsalder og der er flere mennesker som reelt har pengene og tiden til at købe produkter og services. Men igen Bing er presset på mængden af trafik (sammenlignet med Google Ads), så undgå at miste de potentielle købere, fordi du har sat din remarketingliste til at genstarte hver 30 dage og ikke 90 – du kan altid ændre i hvor lang tid den skal tælle.

Afrunding

Microsoft Advertising er et godt værktøj, som potentielt kan give en hvilken som helst virksomhed både et brand boost, og en proportional højere konverteringsrate end Google. Som alt andet koster det stadig penge og tid, men det er altid værd at bruge, hvis ikke på det danske marked så lige nord for Danmark (Norge og Sverige), ned og rundt til Tyskland. Hvis du overvejer disse markeder så er Microsoft Ads bestemt værd at overveje til dit marketing mix.

Hos Kendskab er vi altid klar til en snak om, hvad mulighederne er for lige netop din virksomhed og dine kunder.

Jesper Knudsen
 • Google Ads

Performance Max: Ny kampagnetype i Google Ads

Læs mere
Jesper Knudsen
 • Google Ads

Google Marketing Livestream 2022 - Det nye

Læs mere
Jesper Knudsen
 • Google Ads

Google Marketing Livestream 2021 - Det nye

Læs mere
Nicoline Svendgaard Author

7 ting du skal være opmærksom på i Microsoft Advertising

Læs mere

Manifest

Vi er et digital marketing bureau med erfaring og forretningsforståelse.
Du bliver ikke blot et nummer i rækken, men en tæt samarbejdspartner. Derfor skal vi også være det rigtige match.
I vores manifest kan du læse mere om vores kultur og holdninger.
Synsninger sidder i maven og holdninger i rygraden.
Læs vores manifest
Katrine Til Web

Her er en kendskaber. Det er Katrine

Social Ads specialist

Mød hele holdet

Manifest

Vi er passionerede.

I Kendskab møder vi på arbejde, fordi vi brænder for at skabe værdi og bedre resultater for vores kunder. Hver eneste dag.

Vi er til lange forhold.

Vi vil skabe langtidsholdbare relationer med vores kunder og skabe sund og bæredygtig vækst for deres forretning. Nu og over tid.

Vi vil være lige begejstrede.

Vi vil samarbejde med kunder, som vil samarbejde med os – og som er glade for det. Hvis samarbejdet ikke fungerer, skal begge parter kunne opsige det NU. Derfor laver vi ingen bindende kontrakter eller tvivlsomme abonnementer.

It takes two to tango.

Vi vil samarbejde med dygtige, lydhøre kunder som har vilje og ressourcer til at vækste deres forretning, og som kan være agile samarbejdspartnere i processen – for de bedste resultater kommer af et samarbejde.

Vi er datadrevne, men...

Data er intet værd uden indsigt. Vi bruger den rigtige data til at stille de rigtige spørgsmål for at finde frem til svar og handlinger, der skaber de gode resultater og overskud på bundlinjen.

Vi tager det personligt.

Vi samarbejder med alvor, oprigtighed, transparens og ansvarlighed – for vi tager vores kunder og den tillid de viser os, personligt.

Vi taler lige ud af posen.

Vi vil ikke gemme os bag smarte forkortelser og gnidrede akronymer – vi vil kalde en spade for en spade. Og vi vil være ærlige – også når det ikke altid er bekvemt.

Vi overholder vores aftaler.

Både vores økonomiske aftaler og de deadlines vi i fællesskab sætter. Derfor får du ingen ubehagelige overraskelser og ekstraregninger med Kendskab.

Vi vil være de dygtigste.

Vi vil tænke fremad og opad og være nysgerrige nørder. Vi vil konstant lære nyt om online markedsføring og menneskers adfærd på nettet – helst før det sker – så vi kan holde os agile og knivskarpe.

Work smarter, not harder.

Vi vil arbejde smartere og benytte os af de nyeste teknologier, men vi vil styres af fornuft og holde os kundens strategi og mål for øje.

Vi vil være en arbejdsplads og en legeplads.

Vi jagter resultater og vil være de bedste til det vi gør – og vi vil have det godt og sjovt mens vi gør det. Vi vil arbejde i en flad struktur, med plads til kreativitet og innovation, hvor alle naturligt tager initiativ og ansvar i det daglige. Sådan bliver vi gladere og dygtigere Kendskabere.

Vi tror på forskellighed og specialisering.

Vi anerkender talent og dygtighed i alle mulige former og afskygninger og vi tror på at forskellighed er sundt. Vi dyrker vores forskelligheder for at blive et dygtigere team. Og så sætter vi pris på en udfordring, lærer af vores fejltagelser og fejrer vores sejre.

Lighedstegn 140

ET PERFEKT MATCH KAN OPSTÅ TILFÆLDIGT, MEN OFTEST OPSTÅR DET VED ET AKTIVT VALG.